Stomipåsar

Hos oss hittar du stomipåsar och tillbehör för bästa passform från  Salts Healthcare och Eakin. Har du frågor eller funderingar är det bara at kontakta oss.   

Ett heltäckande sortiment

Ett heltäckande sortiment med hudvänlig hydrokolloid, med erkännande både från British Skin Foundation och Skin Health Alliance. Något som gagnar den ömtåliga huden runt stomin. De flesta av våra stomibandage har Flexifit och Aloe Vera.

Flexifit. De 5 flikarna som gör att stomibandaget formar sig och följer kroppens alla rörelser på ett naturligt sätt för att minska risken för läckage och öka bekväligheten.

Aloe Vera. Hjälper på ett naturligt sätt till att lugna och skydda huden runt stomin. Ända sedan egyptier och kineser upptäckte plantan för 1000-tals år sedan har den blivit välkänd för sina läkande och återfuktande egenskaper.

 

Delad framsida. En egenskap som funnits på våra produkter i över 20 år. För många underlättar det att kunna dela påsens överdrag för att se stomin vid fastsättning av stomipåsen. Det är också en fördel för sjukvårdspersonal som ser till en nyopererad stomi.

Filtrets placering. Den unika placeringen av filtret gör att det hamnar under kjol- eller byxlinningen och reducerar risken att filtret kläms åt. Placeringen innebär också att det blir mindre ”överhäng” upptill på påsen – något som betyder ökad bekvämlighet för alla.

Tätt mellan hålstorlekarna. Vi har färdigklippta hål med bara 3 mm mellan storlekarna.

Många tillbehör. Effektiva och säkra hjälpmedel med till exempel hög absorptionsförmåga, lång användningstid, miljövänliga sprayflaskor och skonsamma Aloe Vera-produkter.

Kolostomi (sluten påse)

Du som har en kolostomi (tjocktarmsstomi) använder oftast en sluten påse, men det finns de som föredrar tömbar påse. Vid till exempel maginfektion rekommenderas tömbar påse. Sluten påse byts 1-3 gånger per dygn.

Ileostomi (tömbar påse)

Du som har en ileostomi (tunntarmsstomi) använder oftast en tömbar påse. Tömbar påse byts vanligen varje eller varannan dag.

Urostomi (påse för urin)

Du som har en urostomi (urinavledande stomi) använder en tömbar påse med kran. Till påsen kan man koppla en urinuppsamlingspåse med slang, till exempel på natten så att du inte behöver gå upp och tömma påsen. Urostomipåse byts oftast en gång per dygn.

KONTAKTA OSS

Ni är varmt välkomna att kontakta oss på

046-29 24 00

eller kundservice@mcare.se om ni vill beställa prover!

UT & RESA?

Ska du ut och resa? Beställ ett Travel Certificate med information på olika språk som kan visas upp i flygplatsens säkerhetskontroll. 

Träna hemma KIT

De innehåller tre låtsasstomier, tre stomipåsar och lite annat som man behöver för att träna sig på att byta bandage. Beställ ditt kit idag.